Nyttig Informasjon

DEN UKJENTE INNTEKTSKATTEN

on 21. september 2018

Den ukjente inntektskatten

De fleste eiere av eiendommer i Spania er ikke klar over at de har en «imaginær» inntekt når de eier en eiendom i Spania, et land som ikke er deres bosted, noe som betyr at Spania ikke er det stedet de betaler sine skatter.

Utenlandske beboere forblir gjenstand for denne avgiften, fordi Spania ikke per definisjon er hvor de per skattelovene, bor.

Den imaginære inntekten er 2% eller 1,1% av eiendommens verdi, som er oppgitt i eiendomsskatten (IBI), akkurat som om du hadde mottatt denne imaginære inntekten i kontanter og skattesatsen er 19%. Inntektene forstås opptjent en gang i året per 31. desember, og innleveringsperioden er gjennom hele kalenderåret etter opptjeningsåret. Frem til 31. desember er det tid for å erklære «inntekt» mottatt i 2017.

Husk at arkivering av skjema 210 og betaling av skatten ikke er direkte fra skattemyndighetene som ved eiendomsskatten. Hver eier av en eiendom i Spania, som ikke bor her fulltid, må være årvåken og fylle ut skjemaet og betale skatten på eget initiativ.

Det spanske skattedepartementet (Agencia Estatal de la Administración Tributaria) er den kompetente myndigheten til å samle inntektsskatten for ikke residente.

Imidlertid tror noen eiere av eiendommer at de er oppdatert med sine skatteforpliktelser i Spania fordi de betaler eiendomsskatten, som er en direkteavgift fra bankkontoen.

Inntektsskatten for ikke-residente er forskjellig fra «Eiendomsskatten», som er en lokal skatt som blir belastet av rådhuset (ikke av skattedepartementet) og det er direkte fakturering og sendes automatisk til eierne på årsbasis, vanligvis fra juni til juli til september-oktober gjennom SUMA, som er en myndighet som er avhengig av regionsregjeringen.

 

adminDEN UKJENTE INNTEKTSKATTEN